bestel een boekje
Loading Quotes...

TIPS - Sint en (budget)piet maken winst

Sinterklaas en (budget)Piet maken dit jaar winst

 

Een budgetvriendelijk en toch leuk Sinterklaasfeest? Het kan!

 

sint-en-piet-maken-dit-jaar-winst-tips-coach-sara-van-wesenbeeck-shutterstock

 

 

 

Sinterklaas is weer in het land. De goedheilig man zal omwille van de vele besparingen wellicht ook op zijn (chocoladen) centen willen letten. Met deze 10 slimme budgettips uit 'Het slimme budgetboek' van life & business coach, organizing expert en auteur Sara Van Wesenbeeck zullen Sint en (budget)Piet dit jaar zonder stress, met heel wat voldoening én met een budget in evenwicht hun kinderen ook dit Sinterklaasfeest heel gelukkig kunnen maken.

 

TIP 1 - Plan

Maak een overzicht van wat je nodig hebt om van het Sinterklaasfeest een succes te maken. Noteer alles wat je moet doen en wat je nodig hebt in één notitieboekje. Zo creëer je overzicht, heb je minder stress en ook je budget zal er beter van worden.

 

TIP 2 - Leg een budget vast

De verleiding is groot om je te laten meeslepen door de Sinterklaas-koopgekte. Leg daarom vooraf een budget voor het Sinterklaasfeest vast, en hou je aan dat budget. Nu kun je gericht je inkopen doen, kun je impulsaankopen vermijden en kom je niet voor financiële verrassingen te staan.

 

TIP 3 - Vergelijk prijzen

Trek vooraf tijd uit om prijzen te vergelijken: op het internet en in de brochures van de speelgoedwinkels. Je zult versteld staan van wat je op die manier kunt uitsparen (het consumentenmagazine Test Aankoop testte het uit). Doe je aankopen in de goedkoopste winkel, daar kun je heel wat geld mee winnen. Om tijd te winnen, bel je vooraf naar de winkel en laat je het speelgoed alvast voor jou opzij zetten.

 

TIP 4 – Maak zelf verlanglijstjes

Om te vermijden dat Sint en Piet enkele dagen voor het Sinterklaasfeest als een kip zonder kop en al ruziënd door de speelgoedwinkel moeten lopen omdat ze geen flauw idee hebben wat ze zullen kopen, kun je vooraf voor elk kind, een verlanglijstje maken, zonder dat zij ervan op de hoogte zijn uiteraard. Hou daarvoor ogen en oren open en noteer het hele jaar door geschenkideeën: een nieuwe hobby, een wens (‘dat zou ik nog wel eens willen hebben’)… noteer het allemaal!

 

TIP 5 - Overlaad je kinderen niet met heel veel (dure) cadeaus

Zal je kind ongelukkig zijn met wat minder en minder duur?

 

TIP 6 - Kijk dit jaar uit naar goedkopere maar creatieve cadeaus

Zullen je kinderen daar minder plezier aan beleven? Breng ook eens een bezoek aan de kringloopwinkel of koop op het internet (e-bay, marktplaats.nl…), daar kun je mooie spullen die (zo goed als) nieuw zijn voor een prikje op de kop tikken.

 

TIP 7 - Koppel het nuttige aan het aangename

Laat Sinterklaas ook eens een muts of een sjaal, een paar leuke sokken of een pyjama of leuke lakenset brengen.

 

TIP 8 - Spreid je Sinterklaasaankopen over het hele jaar

Wacht niet met het kopen van de Sinterklaascadeaus tot een week voor het Sinterklaasfeest, maar spreid je aankopen over het hele jaar en maak gebruik van de aanbiedingen of de koopjesperiodes om de geschenken goedkoper aan te schaffen. Dat heeft vele voordelen: je kunt de kosten spreiden, je vermijdt dure impulsaankopen en je geschenken op tijd aankopen geeft minder stress want je vermijdt ook lange wachtrijen aan de kassa. Zorg er wel voor dat je de vooraf aangekochte cadeaus goed verstopt!

 

TIP 9 – Steek zelf de handen uit de mouwen

Misschien ben je wel handig genoeg om zelf leuke Sinterklaascadeaus te maken: een poppenhuis, poppenkleertjes, een boekenkast of nachtkastje, een zelfgehaakte muts en sjaal… Om geld uit te sparen ga je bij voorkeur aan de slag met materiaal dat je nog in huis hebt. Plezier gegarandeerd!

 

TIP 10  - Trek tijd uit voor leuke activiteiten samen met je kinderen

Schrijf samen een brief naar Sinterklaas, zing samen liedjes. Of breng met je gezin een bezoek aan de Sint bij jou in het dorp of vereniging. Dat is voor iedereen gratis kwali-tijd.

 

 

LEES MEER

 

HET SLIMME BUDGETBOEK - Sara Van Wesenbeeck - cover

  • Meer slimme budgettips waarmee je winst maakt op alle vlakken in je leven vind je in ‘Het slimme budgetboek’ (Lannoo) van life & business coach, professional organizer en auteur Sara Van Wesenbeeck.

 

 

 

 

 

 

 

CONTACT

 

Maak van dit jaar je beste ooit! Realiseer het samen met life & business coach, erkend bemiddelaar, organizing expert, spreker en auteur Sara Van Wesenbeeck en Plus Organizing®, bureau voor coaching | mediation | organizing | training.

 

Maak nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek:

 

  • Bel Sara Van Wesenbeeck op +32 (0)470 52 70 52

 

(c) foto: Shutterstock - Hans Slegers
Facebook Twitter Linkedin
 
 

Terug naar boven

 
 
 

volg ons op Facebook

volg ons op Twitter

Sara Van Wesenbeeck op LinkedIn

sara

Je ervaren & discrete coach

Lees meer...

 
 
 

Zo maak je je goede voornemens écht waar

Bereik al je doelen in 2017, met deze handige checklist!

Lees meer...

 

Leef! (ook met een drukke agenda)

14 eenvoudige tips van om de drukte in jezelf te temmen.

Lees meer...

 

Nieuw: Coaching on board

Navigeer naar succes en geluk met coaching op het water, voor professionals en teams.

Lees meer...

 

Win de ratrace met ruime voorsprong

10 slimme tips voor een gezonde work life balans.

Lees meer...

 
 

 

Orde op zaken met PLUS ORGANIZING® thuis en op je werkplek

www.plusorganizing.be        kopje       +32(0)470 52 70 52        kopje       info@plusorganizing.be

Webdesign by Arnafee - Hosted by MyDomain