bestel een boekje
Loading Quotes...

TIPS - Schoolochtenden zonder stress

(SCHOOL)OCHTENDEN ZONDER STRESS: 7 SLIMME TIPS

 

Rustige ochtenden op schooldagen bestaan écht! Je hoeft er alleen enkele 'goede gewoontes' voor te introduceren in je dagelijkse ochtendroutine. Want goede gewoontes maken je leven een pak lichter, overzichtelijker en makkelijker. rLife & business coach, professional organizer en spreker Sara Van Wesenbeeck (ook auteur van 'Het handboek voor de spitsuurvrouw' en 'Het slimme organizing boek') zet 7 slimme anti-stress-tips voor jou op een rij:

 

TIP 1 - Begin goed voorbereid aan je dag

 

De rust tijdens een schoolochtend heb je te danken aan een goede voorbereiding vooraf. Leg de avond voordien setjes met kleren klaar voor jezelf en voor je kinderen, dek de ontbijttafel, maak de boekentassen en sportzakken op voorhand klaar, ruim je huis ’s avonds op, bereid zoveel mogelijk de lunch en versnaperingen van de dag erop voor. Uiteraard kunnen je kinderen en partner hierbij een handje helpen.

 

TIP 2 - Sta vroeger op dan je huisgenoten

 

Sta elke werkdag een beetje vroeger op dan je huisgenoten. Neem eerst de tijd om jezelf klaar te maken, eventueel een kop koffie te drinken of de krant te lezen, voor je je kinderen wakker maakt en samen met hen aan de dag begint.

 

TIP 3 - Verdeel de taken

 

Denk niet dat je alles alleen moet doen. Maak goede afspraken met je partner over de taken tijdens de ochtend. Ook je (grotere) kinderen kunnen ’s ochtends een aantal zaken voor hun rekening nemen. Misschien slaag je er op die manier wel in om de ontbijttafel 's ochtends voor het verlaten van het huis àfgeruimd te krijgen…

 

TIP 4 - Geef al je spullen een vaste plaats

 

Om te vermijden dat schoenen, sokken, jassen, sportzakken en boekentassen zoek raken, dat de huissleutels altijd maar weer verdwijnen, geef je al je spullen best een (logische) vaste plaats. Zorg ervoor dat iedereen weet waar de spullen horen én dat alles ook altijd meteen teruggebracht worden naar die vaste plaats.

 

TIP 5 - Vermijd ‘files’

 

Aanschuiven in de badkamer zorgt voor heel wat wrevel. Maak ook hier goede afspraken over wie zich eerst klaarmaakt of wees creatief en laat je kinderen zich in hun eigen kamer aankleden en pas later naar de badkamer gaan. Tanden poetsen kan bijvoorbeeld ook in de keuken.

 

TIP 6 - Verlies je gevoel voor humor niet

 

Als er ondanks deze tips toch nog wat ‘misloopt’, verlies dan je gevoel voor humor niet. Begin niet te roepen, maar maak een grapje en bedenk dat het de volgende keer in elk geval beter zal gaan. Laat één onverwachte gebeurtenis de rest van je dag en die van je huisgenoten in geen geval om zeep helpen.

 

TIP 7 - Hou vol

 

Pas deze tips vanaf nu toe en hou vol. Je zult meteen overtuigd zijn van het nut ervan zodat ze al gauw ‘goede gewoontes’ worden en ze als vanzelfsprekend deel gaan uitmaken van je ochtendroutine. En bovenal… zo heb je voortaan rustige en stressloze schoolochtenden, en ook de rest van de dag zul je daarvan de vruchten plukken!

 

Veel succes!

Op zoek naar meer nuttige tips voor het organiseren van jezelf, je leven, je gezin en werk?

Lees 'Het handboek voor de spitsuurvrouw' , je survivalgids voor de ratrace van elke dag, van life & business coach Sara Van Wesenbeeck. Het boek staat boordevol nuttige en haalbare tips waar je meteen mee aan de slag kunt. Op weg naar een leven met minder stress en meer kwali-tijd.

 

Bestel nu een door Sara Van Wesenbeeck gesigneerd exemplaar van ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw'.

 

 

CONTACT

 

Wil je weten welke slimme 'goede gewoontes' in jouw leven van pas kunnen komen en hoe je ze makkelijk én blijvend in je leven kunt integreren, maak dan een afspraak met life & business coach, bemiddelaar en professional organizer Sara Van Wesenbeeck:

 

Facebook Twitter Linkedin
 
 

Terug naar boven

 
 
 

volg ons op Facebook

volg ons op Twitter

Sara Van Wesenbeeck op LinkedIn

sara

Je ervaren & discrete coach

Lees meer...

 
 
 

Zo maak je je goede voornemens écht waar

Bereik al je doelen in 2017, met deze handige checklist!

Lees meer...

 

Leef! (ook met een drukke agenda)

14 eenvoudige tips van om de drukte in jezelf te temmen.

Lees meer...

 

Nieuw: Coaching on board

Navigeer naar succes en geluk met coaching op het water, voor professionals en teams.

Lees meer...

 

Win de ratrace met ruime voorsprong

10 slimme tips voor een gezonde work life balans.

Lees meer...

 
 

 

Orde op zaken met PLUS ORGANIZING® thuis en op je werkplek

www.plusorganizing.be        kopje       +32(0)470 52 70 52        kopje       info@plusorganizing.be

Webdesign by Arnafee - Hosted by MyDomain